Ingatlankezelő


Az ingatlankezelő megbízási szerződés alapján, az ingatlan jellemzőinek ismeretében - gazdasági elemzés alapján - tervajánlatot készít az ingatlan fenntartására, fejlesztésére, hasznosítására, valamint ingatlanbefektetési tanácsokat ad. Az ingatlankezelő több tudományterületet érintő interdiszciplináris feladatai keretében ellátja egy ingatlan funkcionálisan meghatározott hasznosítási, üzemeltetési és felügyeleti feladatait. A különböző funkciójú ingatlanokhoz (irodaház, üzemcsarnok, lakóház, vegyes funkció stb.) kapcsolódó speciális jogi környezetet, valamint a tulajdonosi igényeket figyelembe véve önállóan megszervezi az ingatlan problémamentes, üzemszerű, költséghatékony működésének feltételeit.

Az ingatlankezelő javaslatot készít a tervszerű műszaki karbantartás folyamatára, valamint a felújítási munkálatokra. Megszervezi az ezek elvégzéséhez szükséges feladatokat, együttműködik a végrehajtást végző partnerekkel és felügyeli azok munkáját. Kidolgozza és működteti az ingatlan műszaki felügyeleti rendszerét.

Felelős az ingatlan vagyonvédelmi rendszerének működéséért, az élet-, tűz- és vagyonvédelem megszervezéséért és biztosításáért. Kapcsolatot tart a közműszolgáltatókkal és hatóságokkal. Tervajánlatot készít az ingatlan fenntartására, fejlesztésére, hasznosítására, ingatlanbefektetési tanácsokat ad.

Segíti az épület tulajdonosát a pénzügyi és vagyonkezelési céljai elérésében. Közreműködik a bérlői portfólió összeállításában, a piaci szegmentálásban, bérlőmegtartási és vonzási stratégiákat dolgoz ki. Tervezi és irányítja az ingatlan gazdálkodását. Elszámolásokat és riportokat készít a gazdálkodás jellemzőiről. Követi a jogszabályi változásokat és figyelemmel kíséri a műszaki (építészeti, épületgépészeti, környezetvédelmi) fejlődést.


Érdeklődöm a részletekről


Cart

Cart is empty.