Virágdekoratőr

 

Virágdekoratőr képzés munkaterülete:
A virágdekoratőr fő feladata különféle üzleti, kulturális és családi események, rendezvények alkalmi és tartós díszítése virágokkal, növényekkel, kellékekkel, valamint szállodák, éttermek, bemutatótermek külső és belő dekorációjának elkészítése, továbbá kirakatok, üzletek berendezésének tervezése és kivitelezése. A klasszikus virágkötészet szabályainak és törvényeinek ismeretén túl haladó szinten képes alkalmazni a téralakítás szabályait is.
Otthonosan mozog mind a történelmi stílusok, mind a 20. és 21. századi divat- és stílusirányzatok között. Folyamatosan nyomon követi az új trendeket, divatirányzatokat, képezi magát, tájékozódik az újdonságokról.
Felméri a megrendelők igényeit, figyelembe veszi elképzeléseiket, ezek alapján megtervezi a rendelkezésre álló tér, helyiség dekorációját, látványtervet, valamint árajánlatot készít, szükség esetén kompromisszumos megoldásokat ajánl.
Szerződéseket ír árajánlat alapján. A virágdekoratőr ismer, és munkája során használ különféle digitális eszközöket, programokat, alkalmazásokat, melyek közül a megrendelő igényéhez alkalmazkodva választja ki a megfelelőt.
A virágkötészetben használt klasszikus technikák mellett alkalmaz egyéb téralakító, szerkezetépítő és díszítő technikákat is (pl.: fóliavágás, transzferálás, szerelés, fúrás, ragasztás, festés, varrás, decoupage, kötés, horgolás, laminálás).
Virágdekoratőr képzés munkaerő-piaci relevanciája:
Egyre nagyobb igény jelentkezik az üzleti, kulturális és családi események alkalmi virágdíszítésére, valamint egyéb tartós és szezonális virágdíszek és növénydekorációk készítésére. Ezen események dekorációjának megtervezéséhez és díszítésének lebonyolításához már sokkal szélesebb ismeretanyag szükséges, mint a virágkötő és virágkereskedő szakember tudása. A virágdekoratőr képzés felkészíti a munkaerőpiacra kerülő szakembereket komplex, nagyszabású rendezvények dekorálásának lebonyolítására. A virágkötészeti ismereteken túl elsajátítják a látványtervek, árajánlatok és szerződések kötéséhez szükséges szakmai és kommunikációs képességeket, valamint a munkájuk bemutatásához szükséges digitális eszközök, programok használatát. A munkaerőpiaci tapasztalat alapján a virágdekoratőr szakképesítés népszerű, és valós az igény a színvonalas oktatására. A virágdekoratőrök stratégiai partnerei a hazai dísznövénytermesztőknek.

                          érdeklődöm a  részletekről